Loading color scheme

Veelzijdig beeldend kunstenaar zowel schilderijen als objecten, ruimtelijk werk en fotografie.

Op intuïtieve abstracte wijze vorm ik universele thema’s uit de wereld om in mijn eigen beeldtaal op doek, in objecten, ruimtelijk werk en fotografie. Geïnspireerd door ervaringen uit mijn omgeving, mijn reiservaringen met mensen in andere culturen en door informatie uit de media ga ik vanuit mijn eigen primaire gevoel en beleving aan het werk.

Door experimenteren en onderzoeken ontstaat verdere verdieping in mijn werk om uiteindelijk te komen tot de zeggingskracht die het beeld heeft mee gekregen.

Lia van der Burgt

Creatief bewegen

Nieuwsgierigheid, exploratiedrang en bewegingsvrijheid zijn persoonlijke eigenschappen die als een rode draad door mijn leven lopen en mij persoonlijk én creatief ruimte geven te bewegen.

Lange tijd heeft de expressie van de dans een belangrijke plaats in mijn leven vervuld. Deze expressieve uiting is uiteindelijk een andere weg gegaan en heeft zijn plek op het doek gevonden. Al schilderend ontdekte ik dat verf het beeld niet altijd de zeggingskracht mee kan geven waar ik naar op zoek ben. Door onderzoek met andere materialen zijn nieuwe ideeën, inzichten ontstaan en zijn mijn uitdrukkingsmogelijkheden vergroot.

Proces

Creëren is voor mij een inspirerende zoektocht met een grenzeloze creatieve vrijheid en beelden laat ontstaan met een eigen verhaal. De essentie voor mij van het wordingsproces is het zoeken, vinden en bewegen om tot de uiteindelijke zeggingskracht van het beeld te komen.

In mijn atelier experimenteer ik met o.a. acrylinkt en acrylverf, verfvreemde materialen, materialen uit de natuur, pvc, gips, staalgaas, epoxyhars en acrylic one. Vanuit mijn gevoel ontdek ik de onbegrensde en begrensde mogelijkheden van materialen, de combinatie van materialen en de expressiviteit van kleuren. De kruisbestuiving tussen deze verschillende disciplines zorgen voor verdieping van mijn materialenkennis en technieken. De dynamische diversiteit aan materialen en een krachtig kleurenpalet kenmerken mijn werk. 

Het kunstwerk

Het kunstwerk is de verbinding tussen kunstenaar en kijker. Alles wat ontstaat is mijn verbeelding maar laat ruimte aan de toeschouwer om een eigen interpretatie aan het beeld te geven. Tijdens exposities of atelierbezoek kijk ik uit naar de ontmoeting met de bezoeker. Kijken door de ogen van de kunstenaar én de toeschouwer leidt naar het kunstwerk en van daaruit naar verrassende en boeiende verhalen.

Kunst kijken is contact maken met jezelf.

Exposities

Mijn werk  is regelmatig te zien in galerie, openbare gebouwen en instellingen, museum alsook in mijn atelier aan huis. Schilderijen en objecten vinden hun weg naar particulieren  en bedrijven in binnen- en buitenland. Spreekt mijn werk je aan dan is koop en huur mogelijk.

Als beeldend kunstenaar ben ik aangesloten bij het kunstenaarsinitiatief Stichting Ateliers Apeldoorn, en sta ik geregistreerd bij NAKB Nationale Associatie Beeldende Kunstenaars en Online Kunstenaars, ben ik lid van de BBK- Beroepsvereniging van Beeldende Kunstenaars en BOK- Beroeps Organisatie Kunstenaars.