Loading color scheme

‘Leven, licht van de ziel’

Schilderen, ruimtelijk werk, objecten en fotografie zijn disciplines waarin ik mij beeldend kan uitdrukken. Geïnspireerd door mijn omgeving, de samenleving, mijn reiservaringen en informatie uit de media ga ik vanuit mijn eigen primaire gevoel te werk en vorm ik thema's om in mijn eigen abstracte beeldtaal. Door experimenteren, onderzoeken ontstaat verdere verdieping in mijn werk. De essentie voor mij is het wordingsproces, het zoeken, vinden en bewegen om tot de uiteindelijke harmonieuze zeggingskracht in vorm en kleur van het beeld te komen.

Nieuwsgierigheid, exploratiedrang en bewegingsvrijheid zijn persoonlijke eigenschappen die als een rode draad door mijn leven lopen en mij persoonlijk én creatief ruimte geven te bewegen. Lange tijd heeft de expressie van de dans een belangrijke plaats in mijn leven vervuld om uiteindelijk een andere creatieve weg te gaan. Schilderen werd mijn nieuwe uitdagende uitingsvorm. Al werkend ontdekte ik dat verf en doek niet voldoende was om mij in uit te drukken. Experimenteren met en het onderzoeken van andere materialen was voor mij vanzelfsprekend.
Op intuïtieve wijze de begrensde en onbegrensde mogelijkheden van materialen, combinaties van materialen en de expressiviteit van kleuren ontdekken. De kruisbestuiving van deze verschillende disciplines zorgen voor verdieping van mijn materialenkennis en technieken. Ongebonden werken geeft nieuwe inzichten, ideeën, vergroot mijn verbeeldingsmogelijkheden en nodigt uit tot nieuwe projecten. Voor mij is creëren een inspirerende zoektocht met een grenzeloze creatieve vrijheid, die beelden laat ontstaan met een eigen verhaal. 'Creëren is je over geven aan het proces van zoeken, vinden en bewegen'  

Het kunstwerk is voor mij de verbinding tussen kunstenaar en kijker. Elk werk heeft zijn eigen sfeer, energie en laat ruimte voor eigen associatie om het kunstwerk te voelen en te beleven. Kijken door de ogen van de kunstenaar én toeschouwer leidt naar het kunstwerk en vandaaruit naar verrassende en boeiende verhalen. Voor mij is kunst contact maken met jezelf. 'Kunst opent je geest en versterkt je verbeeldingskracht'

In het atelier experimenteer ik o.a. met acryl inkt, acrylverf, olieverf, verfvreemde materialen, gemengde media, natuurlijke materialen, pvc, gips, epoxyhars en acrylic one.  Op ondergronden van doek, handgeschept papier, zeildoek ontstaan mijn schilderijen. Voor het ruimtelijk werk heb ik gebruik gemaakt van staalgaas, metaal, pvc en gips. 

Mijn werk is regelmatig te zien in galeries, openbare gebouwen, instellingen, musea alsook in mijn atelier aan huis. Mijn schilderijen, objecten, ruimtelijk werk en fotografische beelden vinden hun weg naar particulieren en bedrijven in binnen- en buitenland. Als mijn werk je aanspreekt dan zijn er de opties kopen en/of huren.

Mijn ruimtelijk werk 'Uit de voeten'  is aangekocht en geschonken aan Theater Orpheus in Apeldoorn.

Als beeldend kunstenaar ben ik aangesloten bij het professioneel kunstenaarsinitiatief Ateliers Apeldoorn, ben ik lid van de BBK- Beroepsvereniging van Beeldende Kunstenaars en BOK- Beroeps Organisatie Kunstenaars, sta ik geregistreerd bij NAKB Nationale Associatie Beeldende Kunstenaars en Online Kunstenaars. 

Lia van der Burgt

Kunstenaar

Schilderijen
Objecten
Ruimtelijk werk

Fotografie

Diensten

Verkoop 
Verhuur
Opdrachten
Presentaties
Workshops
Cursussen

Links

Atelier 33

Jan Gerritsen Inlijst studio

Beroepsvereniging van beeldende kunstenaars

Stichting Ateliers Apeldoorn

Nationale Associatie voor Beeldend Kunstenaars

Online kunstenaars

Beroeps Organisatie Kunstenaars