Loading color scheme

‘Leven, licht van de ziel’

Op intuïtieve wijze vorm ik universele thema's uit het leven om in abstracte beeldtaal op doek, in objecten, ruimtelijk werk en fotografie. Geïnspireerd door ervaringen uit mijn persoonlijke omgeving, reiservaringen met mensen in andere culturen en door informatie uit de media.

In het creatieve proces ga ik vanuit mijn eigen primaire gevoel en beleving aan het werk. Door experimenteren, onderzoeken ontstaat verdere verdieping in mijn werk om uiteindelijk te komen tot de zeggingskracht die het kunstwerk heeft mee gekregen.

Creatief bewegen

Nieuwsgierigheid, exploratiedrang en bewegingsvrijheid zijn persoonlijke eigenschappen die als een rode draad door mijn leven lopen en mij persoonlijk én creatief ruimte geven te bewegen.

Lange tijd heeft de expressie van de dans een belangrijke plaats in mijn leven vervuld. Deze expressieve uiting is uiteindelijk een andere weg gegaan en heeft zijn plek in eerste instantie op het doek gevonden. Al schilderend ontdekte ik dat het materiaal verf niet voldoende was om mij in uit te drukken. Onderzoek met andere materialen was voor mij vanzelfsprekend. Hierdoor zijn nieuwe ideeën, inzichten ontstaan en zijn mijn verbeeldingsmogelijkheden vergroot.

Proces

Creëren is voor mij een inspirerende zoektocht met een grenzeloze creatieve vrijheid, die beelden laat ontstaan met een eigen verhaal. De essentie voor mij van het wordingsproces is het zoeken, vinden en bewegen om tot de uiteindelijke zeggingskracht van het beeld te komen.

'Creëren is je over geven aan het proces van zoeken, vinden en bewegen'

In mijn atelier experimenteer ik met o.a. acrylinkt en acrylverf, verf vreemde materialen, mixed media, materialen uit de natuur, pvc, gips, staalgaas, epoxyhars en acrylic one. Vanuit mijn gevoel ontdek ik de onbegrensde en begrensde mogelijkheden van materialen, de combinatie van materialen en de expressiviteit van kleuren. De kruisbestuiving tussen deze verschillende disciplines zorgen voor verdieping van mijn materialenkennis en technieken. De dynamische diversiteit aan materialen en een krachtig kleurenpalet zijn kenmerkend voor mijn werk. 

Het kunstwerk

Voor mij is het kunstwerk de verbinding tussen kunstenaar en kijker. Alles wat ontstaat is mijn verbeelding maar laat ruimte over voor eigen associaties van de toeschouwer. Tijdens exposities of atelierbezoek kijk ik uit naar de ontmoeting met de bezoeker. Kijken door de ogen van de kunstenaar én de toeschouwer leidt naar het kunstwerk en van daaruit naar verrassende en boeiende verhalen. Voor mij is kijken naar kunst contact maken met jezelf.

'Kunst opent je geest en versterkt je verbeeldingskracht'

Exposities

Mijn werk is regelmatig te zien in galeries, openbare gebouwen, instellingen, musea alsook in mijn atelier aan huis. Schilderijen, objecten en ruimtelijk werk vinden hun weg naar particulieren en bedrijven in binnen- en buitenland. Als mijn werk je aanspreekt dan zijn er de opties kopen en/of huren.
De meest recente verkoop is mijn Ruimtelijk werk 'Uit de voeten'  juli 2018  aangekocht en geschonken aan Theater Orpheus in Apeldoorn.

Als beeldend kunstenaar ben ik aangesloten bij het professioneel kunstenaarsinitiatief Stichting Ateliers Apeldoorn, ben ik lid van de BBK- Beroepsvereniging van Beeldende Kunstenaars en BOK- Beroeps Organisatie Kunstenaars, sta ik geregistreerd bij NAKB Nationale Associatie Beeldende Kunstenaars en Online Kunstenaars. 

Lia van der Burgt

Kunstenaar

Schilderijen
Objecten
Ruimtelijk werk

Fotografie

Diensten

Verkoop 
Verhuur
Opdracht
Schilder Geheimen
Workshops
Cursussen

Links

Atelier 33

Jan Gerritsen Inlijst-studio

Beroepsvereniging van beeldende kunstenaars